Slider

Biesbosch MuseumEiland

De ontpoldering van de Noordwaard was in 2015 de directe aanleiding voor de ontwikkeling van het Biesbosch MuseumEiland. Aan weerszijden van het Biesbosch Museum zijn uitstroomopeningen gecreëerd, waardoor een eiland is ontstaan. 

Deze spectaculaire transformatie werd uitgebreid met een nieuwe vleugel die het gebouw opent naar de omgeving. Hier bevinden zich het restaurant en een wisseltentoonstellingsruimte voor hedendaagse kunst. Ook de vaste presentatie over de historische ontwikkeling van de Biesbosch is volledig vernieuwd. Door gebruik te maken van het speelse Mikado hekwerk is gekozen voor een robuust en even krachtig hekwerk, wat door het speelse karakter mooi afsteekt in deze natuurlijke en historierijke omgeving.

Daarnaast is met de uitkijk een metalen frame gecreëerd, wat door de ongelijkheid natuurlijk oogt. Het gebouw, interieur, waterspeeltuin en zoetwatergetijdenpark zijn ontworpen door Studio Marco Vermeulen. Studio Joyce Langezaal ontwierp de tentoonstelling.

Specificaties
Opdrachtgever ABC Hekwerk Brabant Materiaal Schuin geplaatst spijlenhekwerk
Architect Studio Marco Vermeulen Kleur Gegalvaniseerd + gecoat (RAL 7021)
Locatie Werkendam Toepassing 4 enkele draaipoorten / 1 dubbele draaipoort / ca. 248 meter.
Realisatie 2015    

Producten

Nooyen werkt samen met vakbekwame dealers die u uitgebreid adviseren bij het maken van uw keuzes.

Realisaties

Nooyen werkt samen met vakbekwame dealers die u uitgebreid adviseren bij het maken van uw keuzes.